TÉMÁK, Kategóriák

Próbálja ki ezt az 5 vérzéscsillapító gyógynövényt!

613
HOZZÁSZÓLÁS:

Vérző sebek ellátása előtt és után is mossunk kezet. belso-verzes-04

A kezelés közben lehetőség szerint viseljünk eldobható kesztyűt, a fertőzés megelőzése érdekében.

vérzés következtében, könnyen vérszegénység alakulhat ki. A vérszegénység alapvető oka a vas hiánya! A vasat bőségesen tartalmazó élelmiszerek megoldást jelentenek, melyet belsőségekből és vörös húsokból szerezhetünk. Vegetáriánusok a vasmennyiséget sok Graham-kenyérből, aszalt gyümölcsökből és levélzödségekből vihetik be. A vas tartalmú tápanyagok mellé mindig fogyasszunk C-vitamint, mivel javítja a vas felszívódását.

1. – Fehér fagyöngy

Csak a leveles hajtásvégekből készítsünk teát. Igen hatásos gyomor-, bél- és tüdővérzésekre is. A fehér fagyöngynek erős vérnyomáscsökkentő és görcsoldó hatása van. Belső vérzésekre 5-6 csipet 1 liter vízben felfőzünk és napjában 3-4 alkalommal iszunk belőle 1-2 dl-t. A fehér fagyöngy hatóanyagai: protein, acetilkolin, propionilkolin, kolin és szaponin.

2. – Gémorrfű

Ritkás erdőkben, ligetekben termő gémorrfű, virágos-leveles, föld feletti részéből főzhetünk teát menstruációs vérzések csillapítására. Más belső vérzésekre is jó. Emeli az alacsony vérnyomást. Vérzések csillapítására 5-6 csipetnyit 1 liter vízben főzünk fel a megszárított anyagból és naponta 3-4 alkalommal iszunk belőle 1-2 dl-jével. A gémorrfű hatóanyagai: illóolaj, genariin keserűanyag, csersav és glikozid.

3. – Vérfű

Rendellenes, erős vérzésekre, a bél- és gyomorvérzésre, a túlzott havi vérzésre használható. Vérző aranyérre is kiváló öblögetőül.

4. – Rozmaring

Belső vérzésekre 1 liter vízben a föld feletti száraz részből 5-6 csipetnyit főzzünk fel és napi 3 alkalommal igyunk 2-2 dl-jével. A rozmaring hatóanyagai: szangviszorbin szaponin, C-vitamin, avonglikozida, cseranyag.

5. – Pásztortáska

Kutatások szerint a pásztortáska olyan anyagokat tartalmaz, amelyek meggyorsítják a vér alvadását. A német orvos-herbalista, dr. Rudolph Fritz Weiss így ír: “egyértelműen vérzésgátló, hemosztatikus tulajdonságú, de nem különösebben effektív”. Elsősegélyként a sebre téve és erőteljes nyomással rajta tartva, elállítja a vérzést. A pásztortáska nem helyettesítheti a hagyományos vérzéselállító módszereket.

613
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]