TÉMÁK, Kategóriák

Orvosmentes tippek belső vérzések csillapítására

577
HOZZÁSZÓLÁS:

A belső vérzéseknek, annak ellenére, hogy nincs szemmel érzékelhető tünete, mégis igen veszélyes következményei alakulhatnak ki. Azzal, hogy a vérünk az érrendszerből kilép például sokkállapot léphet fel. Ugyancsak belso-verzes-04életveszélyes állapotokat idézhet elő, a test üregeiben felgyülemlő vérmennyiség okozta belső nyomás.

A belső vérzés jelentkezhet:

  • melléküregben,
  • gyomorban,
  • hasüregben,
  • vagy eltört csont körüli szövetekben.

Lappangó panaszok

A vérző belső szerv legtöbbször fájdalma, a kezdetekben, nem idéz elő tüneteket. A beteget lefoglalják egyéb külső sérülései, így zavarodottsága, álmossága miatt, nem jelzi az esetlegesen fellépő fájdalmakat.

Az emésztőrendszerbe folyó vért, a beteg vagy végbélen keresztül kiüríti, vagy kihányja.

Alacsony vérnyomás is kialakulhat nagyobb vérveszteség következtében, amitől a beteg gyengének, szédülékenynek érzi magát, esetleg ájulás, eszméletvesztés is bekövetkezhet.

Vérfű

A vérfű, nyirkos réteken, árokparton, erdőkben és lápos vidékeken is termő gyógynövény, a gyógyfüvek közül a belső vérzések egyik legjobb gyógyítója. Gyomor-és bélvérzés, erős havi-és szülés utáni vérzések ellen használták. Jó hasmenésre, sőt külsőleg vérző aranyerekre egyaránt. A megszárított leveles-virágos föld feletti részéből kb. 4-6 csipetet főzünk fel 1 liter vízben, az első napokban háromszor-ötször fogyasztunk belőle 1,5-2 dl-t. Később kevesebbet. A vérfű hatóanyagai: 2-4% szangviszorbin, szaponin, flavonglikozida. C-vitamin, cseranyag.

Fehér fagyöngy

A elsősorban akácfákon és nyárfákon élősködő gömb alakú cserjének, a megszárított fehér bogyójú vékony hajtásaiból és leveleiből is készítünk főzetet, belső vérzésekre, mint a gyomorvérzés, tüdővérzés, méhvérzés vagy bélvérzésekre. A vérzésekre 6-7 csipetnyi összemorzsolt gyógynövényt, 1 liter vízben főzünk fel 2-3 percig. A vérzés mértékétől függően az első néhány napban, 3-4 alkalommal igyunk belőle 2-3 dl-t.

A fehér fagyöngy kitűnő vérnyomás csökkentő anyag és egyben jó szívserkentő is. A fehér fagyöngy hatóanyagai: acetilkolin, propionilkolin, kolin, gyantaalkoholok, savanyú szaponin, viszkotoxinprotein, mannit, keményítő, inozit, zsírsavak és oxidáz enzimek.

Fűzfa

Belső vérzésekre a fűzfalevél vagy kéreg főzete is jó. Ez utóbbi hatásosabb. A megszárított, összetört kéregből kb. 5-6 csipetnyit főzzünk fel l liter vízben, s az első napokban háromszor-négyszer fogyasszunk belőle 1,5-2 dl-t. Később csökkent adagokban használjuk.

Gyógyítja a reuma- és ízületi bántalmakat is. Sőt láz ellen is hatásos. Hatóanyagai: szalicin, gyanta, glikozidok, katechin csersav, oxalát, enzim stb. Begyűjtése: A fűzfalevél kora tavasztól lombhullásig, a kéreg egész évben szedhető. A leveleket vékony rétegben, tető alatt, a kérget napfé-nyen szárít juk.

Gémorrfű

A szárazabb réteken, ritkás erdőkben, cserjésekben, előforduló gémorrfű, megszárított virágos-leveles, föld feletti részéből 1 liter vízben 6-7 csipetnyit főzünk fel, majd az első napokban 3-4 alkalommal igyunk belőle, egy teásbögrényit. A későbbiekben csökkentjük az adagot, a benne felfőzött anyagok mennyiségét. A gémorrfű, csillapítja a menstruációs- és gyomorvérzéseket is, ugyanakkor emeli az alacsony vérnyomást. A gémorrfű hatóanyagai: cseranyag, illóolaj, gyanta, geraniin keserűanyag.

Gólyaorrfű

Az inkább köves talajon élő, a ritkás erdőkben, ligetes részeken előforduló ragadós gyógynövény, megszárított virágos-leveles részéből 6-7 csipetnyit 1 liter vízben főzzünk fel, az első napokban 3-4 alkalommal igyunk belőle 1,5-2 dl-t. Később csökkentjük az adagokat, azok mennyiségét. Nemcsak a bél-és gyomorvérzést csillapítja, de jótékonyan hat a bél-és gyomorhurutot valamint a pajzsmirigytúltengés esetén is. A gólyaorrfű hatóanyagai: cseranyag, gyanta, keserüanyag és illóolaj.

Gombernyőfű

A gombernyőfű, bükkerdőkben, magasabb hegyvidéki tájakon élő gyógynövény, melynek teáját belsőleg vérzések csillapítására, bélhurut és gyomorhurut ellen használhatjuk. A gombernyőfű külsőleg bőrbántalmakra borogatásként is használható. A megszárított növénybőI 6-7 csipetet főzünk fel 1 liter vízben, az első napokban 4-5 alakalommal igyunk belőle egy teásbögrényit. Később csökkentjük az adagot. A gombernyőfű hatóanyagai: szaponin, C-vitamin, cseranyag, keserűanyag, illóolajok és baktériumölő anyagok.

Libapimpó

Teáját belsőleg gyomor-és bélvérzésekre, bélhurutra, hasmenésre, gyomor-és bélfekélyre használják. Belső vérzésekre 1 liter vízben a megszárított virágos-leveles szárból 5-7 csipetet fözzünk fel, az első napokban 4-5-ször fogyasszunk belőle 1,5-2 dl-t. Hatóanyagai: ellagcsersav, flavon, görcsoldó, kvercitrin és kvercetin aglikon.

Orbáncfű

Az orbáncfű, dús ágas pontozott levelű növény, sok betegséget gyógyító gyógynövény. Külső és belső vérzésekre, magas vérnyomásra, emésztési zavarokra, bél- és gyomorfekélyre, epe- illetve vese betegségekre is használjuk. Az orbáncfüvet belső vérzésekhez, a növény megszárított leveles-virágos részéből 5-6 csipetet főzünk fel, és napi 4-5 alkalommal igyunk a teából, 1,5-2 dl-t. Az Orbáncfű hatóanyaga: cseranyagok, pektin, glikozidok, cukor, színanyag, kolin és a nikotinsav.

Ördögharaptafű, ördögbunkó

A lápos, nyirkos réteken termő ördögharaptafű, kiváló hatású gyógynövény, gyomor-és bélvérzések ellen, gyomor- és bélfekélyre illetve köhögésre egyaránt. Az ördögharaptafűből, belső vérzésre 5-6 csipetet főzünk fel 1 liter vízben. Az első néhány napban, négyszer-ötször fogyasszunk 1,5-2 dl-t belőle. Később csökkentjük az adagok mennyiségét. Az ördögharaptafű hatóanyagai: csersav, szaponin, keserűanyag, szkabiozid glikozid, és baktériumölő anyagok.

Pásztortáska

Föld utak mentén, árkok, patakok mellett termő gyógynövény, mely az egyik leghatásosabb a gyomorvérzésre és a bélvérzésekre egyaránt. A pásztortáskából 4-6 csipet 1 liter vízben főzzünk fel, eleinte háromszor-négyszer fogyasztunk belőle 1,5-2 dl-t. Később csökkentjük az adagok számát és mennyiségét. A pásztortáska hatóanyagai: kolin és acetilkolin, kálisó, gyanta, tiramin, diozmin flavonglikozid, cseranyagok és szirolajak.

Tölgyfa levél

A tölgyfalevél vagy a fiatalabb ágakról lehúzott kéreg teája az utóbbi erősebb tetemes csersavtartalmánál fogva erős összehúzó hatású. Ezért használják gyomor és bélvérzés, de még hasmenés ellen is. A tölgyfalevélből készített tea, igen jó aranyeres bántalmakra is. Belső vérzések esetén, 1 liter vízben 5-6 csipet, apróra ledarált, megszárított kérgét főzzük fel. Napi 3-4 alkalommal igyunk belőle 1,5-2 dl-t. Később csökkenthető az adag. A tölgyfa hatóanyaga: csersav, galluszsav, kvercit, kvercetin, ellagsav, ciklohexán, gyanta, flobafén és zsír.

Vérontó pimpó

A főleg árkok, patakok és lápos vidékek mentén előforduló vérontó pimpót, nem hiába nevezte el a nép vérhasgyökérnek. Gyógyítja a gyomor és bélvérzéseket, a vérhast. Emellett a bélhurutot és a vérző fogínyt is gyógyítja. 1 liter vízben 5-6 csipetnyi száraz anyagot használunk fel vegyesen a leveles szárból és a gyökérből. Eleinte háromszor-ötször fogyasszunk belőle 1-2 dl-t. Később kevesebbet. A vérontó pimpó hatóanyagai: 20% katekin csersav, ellagsav, gumi, tormentillin, glikozid, tormentol, gyanta, kinosav és illóolajok.

Zsurló

A zsurló árokpartokon, parlagon előforduló útszéli növény, amely az egyik leghasznosabb gyógynövényünk, ezért az egyik legismertebb is. Nemcsak vérzéscsillapító, hanem vizelethajtó, izzasztó, epe-és májbántalmakat, vesetisztító, reumát, csúzt és mészlerakódást is gyógyít. 1 liter vízben a megszárított mezei zsurló meddő hajtásaiból 4-6 csipetnyit főzzünk fel belső vérzésre, eleinte háromszor-ötször fogyasszunk belőle 1,5-2 dl-t.

Belső vérzések esetén tilos:

A dohányzás, az alkohol fogyasztás.

577
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]